Uitjes in Arnhem ®
Bedrijfsuitje Arnhem + + + dagje weg Arnhem+++uitjes in Arnhem+++stadswandeling Arnhem+++uit in Arnhem+++dagje uit Arnhem+++kookworkshops Arnhem+++evenementen Arnhem+++workshops Arnhem+++activiteiten Arnhem + + + Personeelsuitje Arnhem+++bedrijfsuitje Arnhem+++vrijgezellenfeest Arnhem+++familiedag Arnhem+++bedrijfsfeest Arnhem+++afdelingsuitje Arnhem+++stadsspel Arnhem+++groepsuitje Arnhem+++teamuitje Arnhem + + + Uitjes en eten: Culinaire Route+++Happen en Stappen+++Culinaire Koldertocht+++Culinaire Zwerftocht+++Koldertocht Sjiekdefriemel+++Keukenfeestje++Kookworkshop+++Moorddiner+++Bedrijfsuitjes: Steppen+++Historische fietsen+++Boogschieten+++Veluwe Safari + + + Een groepsuitje in Arnhem? Geen probleem! Kom naar Arnhem voor een teamuitje, familiedag, bedrijfsuitje, workshop, spel, koldertocht, budget uitje, vrijgezellenfeest of weekend weg. ***Meer info? Bel ons nu!*** + + +

Assertiviteitstraining

Inleiding:

Assertiviteit heeft te maken met de mate waarin je in staat bent voor jezelf op te komen. Assertief zijn betekent kiezen voor een reactie die je zelf kiest, voor je mening opkomen, je gevoelens uiten en ‘Nee’ durven zeggen. Bovenal gaat het erom dat je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gedrag, gevoelens en meningen. Het gaat erom dat je als zelfstandig persoon in het leven staat en je niet laat beïnvloeden door wat anderen van je vinden of wat zij van je verwachten. Dit betekent niet dat je geen rekening moet houden met anderen maar dat je zelf bewust de keuzes maakt. In deze module gaan we in op deze belangrijke vaardigheid . Assertiviteit helpt je om je staande te houden in groepen, om je aan anderen te presenteren zoals je bent, om voor je eigenwaarde je niet afhankelijk op te hoeven stellen van anderen. Assertiviteit is een zeer belangrijke vaardigheid in veel beroepsgroepen.

Voor wie?

Deze module is bedoeld voor medewerkers die hun assertiviteit willen vergroten en hiermee zelfstandiger in het leven willen staan.

Wat leert u?

In deze module leert de cursist:

  • Het belang van assertiviteit;
  • Situaties waarin assertief reageren moeilijk kan zijn;
  • Oorzaken van niet-assertief gedrag;
  • De kenmerken van assertief gedrag.


Inhoud en werkwijze van het programma:

Aan de hand van theorie gaan we in deze module eerst in op de vele aspecten van assertiviteit. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en discussievragen zal de cursist samen met de medecursisten gaan verkennen wat assertiviteit is en wat deze vaardigheid in het dagelijks leven inhoud. Hierna gaat de cursist op verkenning naar in hoeverre hij/zij in staat is zich assertief op te stellen. De cursist krijgt tijdens deze oefeningen een spiegel voorgehouden en handvatten uitgereikt om de eigen mate van assertiviteit eens kritisch te beschouwen en zo nodig te verbeteren.

Resultaat:

Na het afronden van deze module is de cursist op de hoogte van de mate waarin hij/zij zich assertief op durft te stellen. Daarnaast is de cursist in staat het assertief gedrag indien nodig te verbeteren.

Meer info?
Bel 055 505 1455
of mail info@uitjesinarnhem.nl