Uitjes in Arnhem ®
Bedrijfsuitje Arnhem + + + dagje weg Arnhem+++uitjes in Arnhem+++stadswandeling Arnhem+++uit in Arnhem+++dagje uit Arnhem+++kookworkshops Arnhem+++evenementen Arnhem+++workshops Arnhem+++activiteiten Arnhem + + + Personeelsuitje Arnhem+++bedrijfsuitje Arnhem+++vrijgezellenfeest Arnhem+++familiedag Arnhem+++bedrijfsfeest Arnhem+++afdelingsuitje Arnhem+++stadsspel Arnhem+++groepsuitje Arnhem+++teamuitje Arnhem + + + Uitjes en eten: Culinaire Route+++Happen en Stappen+++Culinaire Koldertocht+++Culinaire Zwerftocht+++Koldertocht Sjiekdefriemel+++Keukenfeestje++Kookworkshop+++Moorddiner+++Bedrijfsuitjes: Steppen+++Historische fietsen+++Boogschieten+++Veluwe Safari + + + Een groepsuitje in Arnhem? Geen probleem! Kom naar Arnhem voor een teamuitje, familiedag, bedrijfsuitje, workshop, spel, koldertocht, budget uitje, vrijgezellenfeest of weekend weg. ***Meer info? Bel ons nu!*** + + +

Beoordelingsgesprekken

Inleiding:

Een beoordeling door leidinggevenden met medewerkers heeft tot doel inzicht te krijgen in, sturing krijgen op, het waarderen van de ontwikkeling, het functioneren en de prestaties van de medewerkers. Met sturing wordt bedoeld dat de er een relatie gelegd moet worden tussen de inspanningen en resultaten die de medewerker heeft geleverd en de doelstelling en de te behalen resultaten van de organisatie. Het beoordelingsgesprek is essentieel voor het bereiken van deze doelstelling. Deze module bereid de leidinggevenden voor op het voeren van beoordelingsgesprekken.

Voor wie?

Deze module is bedoeld voor leidinggevenden die medewerkers beoordelen.

Wat leert u?

De cursist leert tijdens deze module:

  • de fasen in het beoordelingsproces;
  • aan normvinding te doen;
  • de juridische betekenis/consequenties van het beoordelen;
  • structuur aan te brengen in het beoordelingsgesprek
  • een beoordelingsgesprek te voeren met een medewerker;
  • slecht nieuws te brengen.


Inhoud en werkwijze van het programma:

Op de eerste moduledag  wordt aan de hand van theorie aandacht besteed aan de achtergronden en doelstelling van beoordelen. In kleine groepen wordt uitgebreid gewerkt aan normvinding. Vervolgens worden de juridische betekenis en consequenties besproken. De tweede dag komt het beoordelingsgesprek aan de orde. De dag wordt begonnen met het aanbrengen van structuur en het brengen van slecht nieuws. Tot slot zullen de cursisten met behulp van een acteur en casussen oefenen met het voeren van een beoordelingsgesprek.

Resultaat:

Na afloop van de module is de cursist bekend met de vele facetten behorende bij het beoordelen van medewerkers en in staat zelfstandig een beoordelingsgesprek voor te bereiden en uit te voeren.

Meer info?
Bel 055 505 1455
of mail info@uitjesinarnhem.nl