Uitjes in Arnhem ®
Bedrijfsuitje Arnhem + + + dagje weg Arnhem+++uitjes in Arnhem+++stadswandeling Arnhem+++uit in Arnhem+++dagje uit Arnhem+++kookworkshops Arnhem+++evenementen Arnhem+++workshops Arnhem+++activiteiten Arnhem + + + Personeelsuitje Arnhem+++bedrijfsuitje Arnhem+++vrijgezellenfeest Arnhem+++familiedag Arnhem+++bedrijfsfeest Arnhem+++afdelingsuitje Arnhem+++stadsspel Arnhem+++groepsuitje Arnhem+++teamuitje Arnhem + + + Uitjes en eten: Culinaire Route+++Happen en Stappen+++Culinaire Koldertocht+++Culinaire Zwerftocht+++Koldertocht Sjiekdefriemel+++Keukenfeestje++Kookworkshop+++Moorddiner+++Bedrijfsuitjes: Steppen+++Historische fietsen+++Boogschieten+++Veluwe Safari + + + Een groepsuitje in Arnhem? Geen probleem! Kom naar Arnhem voor een teamuitje, familiedag, bedrijfsuitje, workshop, spel, koldertocht, budget uitje, vrijgezellenfeest of weekend weg. ***Meer info? Bel ons nu!*** + + +

Conflicthantering

Inleiding:

Daar waar mensen samenleven en samenwerken kunnen zich op allerlei terreinen conflicten voordoen. Conflicten ontstaan door tegengestelde opvattingen, gewoonten of belangen. In veel gevallen regelen mensen hun conflicten zelf. Het komt echter ook voor dat er een bemiddelaar nodig is om het conflict in goede banen te leiden. Deze module richt zich op de eerste lijns conflicthantering. Primair bedoeld om wanneer je als buitenstaander geconfronteerd wordt met een conflict tussen meerdere partijen dit op een professionele manier kan de-escaleren.

Voor wie?

Deze module is bedoeld voor medewerkers die in aanraking kunnen komen met conflicten tussen meerdere partijen en van wie verwacht wordt dat ze dit conflict kunnen hanteren.

Wat leert u?

In deze module leert de cursist:

  • Wat conflicten zijn;
  • Zicht te krijgen op de eigen conflicthanteringstijl;
  • Conflicthanteringtechnieken/gesprekstechnieken toe te passen;
  • Kennis van met name het burgerlijk recht.

Inhoud en werkwijze van het programma:

Er wordt vaak een beroep gedaan op mensen om te bemiddelen in een conflict. In conflictsituaties is de wijze van optreden van groot belang. Om goed te kunnen optreden moet je de methodes van conflicthantering en diverse gesprekstechnieken goed beheersen. Daarnaast is enige kennis over rechtshulp en het burgerlijk recht van belang. Deze module begint met de methode conflicthantering. Hierin wordt tevens aandacht  besteed aan het burgerlijk recht. Aan de hand van casussen worden de meeste voorkomende situaties uit het burgerlijk recht behandeld. Enkele relevante bepalingen uit het strafrecht zullen ook aan de orde komen. De bedoeling van dit onderdeel is dat de cursist leert bemiddelen tussen conflicten.
Het bemiddelen is een vaardigheid die de cursist zich uiteindelijk zelf vaardig moet maken. Om hier een begin mee te maken zullen de cursisten met behulp van acteurs praktijkcasussen oefenen zodat ze inzicht krijgen in het eigen conflicthanteringstijl en daarnaast feedback krijgen op hun eigen gedrag en het effect van dit gedrag.

Resultaat:

Na afronding van deze module is de cursist in staat in conflictsituaties te bemiddelen. De cursist is bekend met zijn eigen conflicthanteringstijl en weet welke gesprekstechnieken hij kan toepassen. DE cursist is op de hoogte van het effect van het eigen gedrag.

Meer info?
Bel 055 505 1455
of mail info@uitjesinarnhem.nl