Uitjes in Arnhem ®
Bedrijfsuitje Arnhem + + + dagje weg Arnhem+++uitjes in Arnhem+++stadswandeling Arnhem+++uit in Arnhem+++dagje uit Arnhem+++kookworkshops Arnhem+++evenementen Arnhem+++workshops Arnhem+++activiteiten Arnhem + + + Personeelsuitje Arnhem+++bedrijfsuitje Arnhem+++vrijgezellenfeest Arnhem+++familiedag Arnhem+++bedrijfsfeest Arnhem+++afdelingsuitje Arnhem+++stadsspel Arnhem+++groepsuitje Arnhem+++teamuitje Arnhem + + + Uitjes en eten: Culinaire Route+++Happen en Stappen+++Culinaire Koldertocht+++Culinaire Zwerftocht+++Koldertocht Sjiekdefriemel+++Keukenfeestje++Kookworkshop+++Moorddiner+++Bedrijfsuitjes: Steppen+++Historische fietsen+++Boogschieten+++Veluwe Safari + + + Een groepsuitje in Arnhem? Geen probleem! Kom naar Arnhem voor een teamuitje, familiedag, bedrijfsuitje, workshop, spel, koldertocht, budget uitje, vrijgezellenfeest of weekend weg. ***Meer info? Bel ons nu!*** + + +

Effectief adviseren

Inleiding:

Invloed uitoefenen en ideeën geaccepteerd krijgen vormen een noodzakelijk onderdeel van het werk van een professionale functionaris in het veiligheidsdomein. Als beleidsmedewerker, projectleider, specialist of organisatieadviseur heeft hij/zij vanuit zijn vakgebied de taak een bijdrage te leveren aan het oplossen van (acute) problemen op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. Door zijn/haar brede basiskennis op dit terrein zal de functionaris regelmatig in de positie verkeren van intern of extern adviseur. In elk adviestraject heeft de adviseur te maken met zijn eigen persoon, met geadviseerden, belanghebbenden, met het vakinhoudelijk onderwerp waarop het advies betrekking heeft en met de organisatie -en diens context- waarbinnen het advies zich voltrekt. Dit betekent dat hij in de hoedanigheid van adviseur verschillende werkvormen binnen zijn vakgebied moet kunnen hanteren. Het beschikken over vaardigheden op het gebied van adviseren, bemiddelen en onderhandelen zijn hierbij een essentiële voorwaarde.

Voor wie?

Deze module is bedoeld voor medewerkers die actief zijn in het veiligheidsdomein en met enige regelmaat adviezen uit brengen en hun effectiviteit willen vergroten.

Wat leert u?

De cursist leert in deze module:

  • aan te geven en te motiveren welke stappen in een adviessituatie moeten worden gezet;
  • een organisatiecultuur en de eisen die deze stelt aan de manier van adviseren te beschrijven;
  • verschillen in probleemsituaties en probleembenaderingen aan te geven;
  • een adviesgesprek voor te bereiden, - te voeren en of - te begeleiden en gebruik te maken van onderhandelingsstrategieën;
  • minimaal twee gespreksmodellen te hanteren bij verschillende adviessituaties;
  • zijn sterke en zwakke punten ten aanzien van zijn adviseringsvaardigheden in de verschillende fasen en stappen in het adviesproces concreet te benoemen.


Inhoud en werkwijze van het programma:
In deze module ligt het accent op de persoon van de adviseur, de belanghebbenden, advies(gespreks)vaardigheden, de inhoud van het advies, organisatie en omgeving, adviesstrategieën en  acceptatiestrategieën. Verspreid over 8 dagdelen zullen deze onderwerpen de revue passeren en zullen de cursisten praktisch aan de slag gaan met adviseren. Theorie en praktijk zullen zich tijdens deze module met regelmaat afwisselen. Zowel individueel als in groepsverband gaan de cursisten met opdrachten aan de slag.

Resultaat:

Na afloop van de module heeft de cursist kennis van en inzicht gekregen in eigen gedrag, kennis, vaardigheden, opvattingen en overtuigingen. De cursist heeft inzicht in factoren die van belang zijn bij het creeeren van een adviesrelatie. De relevante adviesvaardigheden zijn bekend bij de cursist en deze is in staat strategieen toe te passen die de acceptatie van het advies te vergroten.

Meer info?
Bel 055 505 1455
of mail info@uitjesinarnhem.nl