Uitjes in Arnhem ®
Bedrijfsuitje Arnhem + + + dagje weg Arnhem+++uitjes in Arnhem+++stadswandeling Arnhem+++uit in Arnhem+++dagje uit Arnhem+++kookworkshops Arnhem+++evenementen Arnhem+++workshops Arnhem+++activiteiten Arnhem + + + Personeelsuitje Arnhem+++bedrijfsuitje Arnhem+++vrijgezellenfeest Arnhem+++familiedag Arnhem+++bedrijfsfeest Arnhem+++afdelingsuitje Arnhem+++stadsspel Arnhem+++groepsuitje Arnhem+++teamuitje Arnhem + + + Uitjes en eten: Culinaire Route+++Happen en Stappen+++Culinaire Koldertocht+++Culinaire Zwerftocht+++Koldertocht Sjiekdefriemel+++Keukenfeestje++Kookworkshop+++Moorddiner+++Bedrijfsuitjes: Steppen+++Historische fietsen+++Boogschieten+++Veluwe Safari + + + Een groepsuitje in Arnhem? Geen probleem! Kom naar Arnhem voor een teamuitje, familiedag, bedrijfsuitje, workshop, spel, koldertocht, budget uitje, vrijgezellenfeest of weekend weg. ***Meer info? Bel ons nu!*** + + +

Netwerken

In veel functies binnen organisaties is netwerken belangrijk. Tegenwoordig horen we vaak dat "het netwerken" een belangrijke eigenschap moet zijn van veel medewerkers. Voor veel functionarissen is deze module belangrijk. Binnen de (non) profit organisaties is netwerken en netwerkvorming een wezenlijk onderdeel van de kernactiviteit. Omdat die kernactiviteit zo belangrijk is en omdat die uitgevoerd moet worden, is het belangrijk om na te gaan hoe aan "netwerken en netwerkvorming" gestalte gegeven kan worden. Een netwerk bestaat uit externe en interne partners. Het is belangrijk om systematisch stappen te zetten om een netwerk uit te tekenen en om de kracht van een netwerk op aspecten van kwaliteit en de wijze van communicatie te analyseren. De nadruk in deze module ligt op het daadwerkelijk leren zetten van de stappen om een netwerk uit te tekenen, een netwerk te kunnen vormen, onderhouden en overdragen. Het is in deze drukke tijd heel moeilijk om contacten vast te houden, daarom komen er ook communicatiestrategieën aan de orde ter verbetering van de kwaliteit van netwerken. De geboden leerstof is toepasbaar op externe en interne netwerken.

Voor wie?

Deze module is gericht op medewerkers die vanuit hun functie een netwerk moeten opbouwen en onderhouden.

Wat leert u?

Na bestudering van de leerstof kunt u:

  • vanuit uw functie een algemeen en een bijzonder netwerk tekenen.
  • alle aspecten van een netwerk opnoemen.
  • alle factoren weergeven die in een netwerk zorgen voor stabiliteit en continuïteit.
  • minstens twee factoren benoemen die effectmeting in een netwerk mogelijk maken.
  • vier communicatiestrategieën in netwerken beschrijven.

De globale doelstellingen wat betreft de praktijkopdracht zijn.

  • U maakt een actieplan om tot een algemeen of bijzonder netwerk te komen.
  • U beschrijft de samenwerking en samenhang van de partners in een netwerk.
  • U analyseert de relaties in een netwerk in termen van belang en kwaliteit.
  • U beschrijft of er vanuit de communicatiestrategie in een netwerk sprake is van win-winsituaties.
  • U tekent een netwerk.


Inhoud en werkwijze van het programma:

De module bestaat uit drie leereenheden. Tijdens de bestudering van de leerstof leert u onderscheid te maken tussen netwerken, netwerkvorming en de verschillende soorten netwerk. Een aantal contacten hebben en het ontplooien van activiteiten om deze vast te houden en te benutten, wordt netwerken genoemd. Ook leert u dat een gevormd netwerk netwerkkenmerken heeft. In de module leggen we uit dat, en waarom, netwerkvorming belangrijk is voor de organisatie. Daarbij wordt onderscheid gemaakt in externe en interne netwerken.
Het belang van netwerken en netwerkvorming komt door het feit dat veel organisaties alleen hun doelen niet meer kunnen realiseren. De samenleving kent steeds meer domeinen waarop integraal door instanties samengewerkt moet worden om resultaten te bereiken. In de aanpak staat dan de onderlinge samenwerking en samenhang centraal. Veel problemen en situaties kunnen slechts in samenhang en samenwerking aangepakt worden.
U zult zien dat het opzetten van netwerken een zeer actueel verschijnsel is in onze maatschappij, zeker gezien het belang van integrale en effectieve benadering van problemen en situaties. Het is evenzeer actueel in het kader van integrale veiligheid. Als er sprake is van een netwerk verdienen een aantal zaken zoals: duurzaamheid en stabiliteit, bijzondere aandacht. Het zou immers jammer zijn als netwerken maar een kort en sterk persoonsgebonden bestaan leiden. U leert dat u kunt werken aan regels en protocollen, duidelijke afspraken, rollen en registratie. Zeker de overdraagbaarheid en het onderhoud van een netwerk is een belangrijk uitgangspunt in het opbouwen van netwerken. Als u al deze theorie bestudeerd hebt, leert u stappen te zetten om een netwerk uit te tekenen.

Resultaat:

Aan het einde van deze module kunt u een algemeen en bijzonder netwerk maken. U heeft geleerd een netwerk zo op te bouwen dat u hem kan onderhouden en in staat bent het netwerk over te dragen.

Meer info?
Bel 055 505 1455
of mail info@uitjesinarnhem.nl