Uitjes in Arnhem ®
Bedrijfsuitje Arnhem + + + dagje weg Arnhem+++uitjes in Arnhem+++stadswandeling Arnhem+++uit in Arnhem+++dagje uit Arnhem+++kookworkshops Arnhem+++evenementen Arnhem+++workshops Arnhem+++activiteiten Arnhem + + + Personeelsuitje Arnhem+++bedrijfsuitje Arnhem+++vrijgezellenfeest Arnhem+++familiedag Arnhem+++bedrijfsfeest Arnhem+++afdelingsuitje Arnhem+++stadsspel Arnhem+++groepsuitje Arnhem+++teamuitje Arnhem + + + Uitjes en eten: Culinaire Route+++Happen en Stappen+++Culinaire Koldertocht+++Culinaire Zwerftocht+++Koldertocht Sjiekdefriemel+++Keukenfeestje++Kookworkshop+++Moorddiner+++Bedrijfsuitjes: Steppen+++Historische fietsen+++Boogschieten+++Veluwe Safari + + + Een groepsuitje in Arnhem? Geen probleem! Kom naar Arnhem voor een teamuitje, familiedag, bedrijfsuitje, workshop, spel, koldertocht, budget uitje, vrijgezellenfeest of weekend weg. ***Meer info? Bel ons nu!*** + + +

Oplossingsgericht werken

Inleiding:

Medewerkers die gebiedsgebonden hun werkzaamheden verrichten lopen tegen diverse problemen aan die een gedegen aanpak vereisen. De module oplossingsgericht werken geeft de cursist handvaten om zelfstandig complexe probleemsituaties in de beroepspraktijk te kunnen definiëren en analyseren op basis van relevante kennis en (theoretische) inzichten. Daarnaast helpt het de cursist in het ontwikkelen en toepassen van zinvolle (nieuwe) oplossingsstrategieën en het kunnen beoordelen van de effectiviteit hiervan.

Voor wie?

Deze module is bedoeld voor zittende en startende wijk- en jeugdagenten en/of andere medewerkers bij de politie of andere instanties die hun werkzaamheden vanuit een gebiedsgebonden functie uitvoeren.

Wat leert u?

In deze module leert de cursist:

 • systematisch en oplossingsgericht te werken;
 • de problematiek in de wijk te analyseren;


Inhoud en werkwijze van het programma:

Deze module bestaat uit twee dagen. De eerste dag staat in het teken van het analyseren van problemen in de wijk en systematisch en oplossingsgericht werken. De cursist wordt onderricht in belangrijke concepten die hem/haar helpen in het maken van keuzes en nemen van beslissingen in zijn/haar functie. Er wordt deze dag aandacht besteed aan onder andere:

 • 9 logisch stappen in een sturingsmodel op straat;
 • Afstemming als sleutel in het contact;
 • Flexibiliteit als judo in de communicatie;
 • Cirkel van invloed;
 • Cirkel van vermogen.


Om de cursist handvatten aan te bieden bij de systematisch en oplossingsgerichte aanpak komt de 2e dag de procesgerichte oriëntatie aan de orde. Hierbij komen onder andere de volgende aspecten aan de orde:

 • Doelen, middelen, beleid & tijdsvolgordes;
 • Het analyseren van een proces;
 • De analyse van een probleem;
 • Vakmensschap.

Voorafgaand aan de 2e dag zullen de cursisten een individuele opdracht moeten uitvoeren met behulp van het cursusmateriaal. Hierbij zullen de cursisten oefenen in logica en procesmatig denken.

Resultaat:

Na afloop van de training is de cursist in staat oplossingsgericht problemen te benaderen en te behandelen en oplossingsgericht te werken.

Meer info?
Bel 055 505 1455
of mail info@uitjesinarnhem.nl