Uitjes in Arnhem ®
Bedrijfsuitje Arnhem + + + dagje weg Arnhem+++uitjes in Arnhem+++stadswandeling Arnhem+++uit in Arnhem+++dagje uit Arnhem+++kookworkshops Arnhem+++evenementen Arnhem+++workshops Arnhem+++activiteiten Arnhem + + + Personeelsuitje Arnhem+++bedrijfsuitje Arnhem+++vrijgezellenfeest Arnhem+++familiedag Arnhem+++bedrijfsfeest Arnhem+++afdelingsuitje Arnhem+++stadsspel Arnhem+++groepsuitje Arnhem+++teamuitje Arnhem + + + Uitjes en eten: Culinaire Route+++Happen en Stappen+++Culinaire Koldertocht+++Culinaire Zwerftocht+++Koldertocht Sjiekdefriemel+++Keukenfeestje++Kookworkshop+++Moorddiner+++Bedrijfsuitjes: Steppen+++Historische fietsen+++Boogschieten+++Veluwe Safari + + + Een groepsuitje in Arnhem? Geen probleem! Kom naar Arnhem voor een teamuitje, familiedag, bedrijfsuitje, workshop, spel, koldertocht, budget uitje, vrijgezellenfeest of weekend weg. ***Meer info? Bel ons nu!*** + + +

POP-gesprekken

Inleiding:

Als leidinggevende moet je de medewerkers stimuleren om zich te ontwikkelen. De medewerker moet blijven leren, anders loopt deze de kans om buiten spel te staan. Om richting te geven aan de ontwikkeling van de werknemers is het mogelijk om een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP's) op te stellen. Voor het opstellen van een POP is het van belang om samen met de medewerker een gesprek te voeren waren diverse facetten aan de orde komen die ingaan om de verdere ontwikkeling.

Voor wie?

Deze module is voor leidinggevenden die medewerkers beoordelen en medewerkers willen stimuleren om zich te ontwikkelen.

Wat leert u?

De cursist leert tijdens deze module:

  • Het doel van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan;
  • De medewerker te stimuleren na te denken over zijn/haar ontwikkeling;
  • Een POP-gesprek te voeren met een medewerker;
  • Samen met een medewerker een Persoonlijk Ontwikkelingsplan op te stellen.


Inhoud en werkwijze van het programma:

Op de eerste moduledag  wordt aan de hand van theorie aandacht besteed aan de achtergronden en doelstelling van het Persoonlijk Ontwikkelingsplan. In kleine groepen wordt nagedacht over situaties die geschikt zijn om met de medewerker een POP op te stellen. Vervolgens worden de juridische betekenis en consequenties besproken. De tweede dag komt het POP-gesprek aan de orde. De dag wordt begonnen met het aanbrengen van structuur en de behandeling van onderwerpen die aan de orde dienen te komen tijdens het gesprek. Tot slot zullen de cursisten met behulp van een acteur en casussen oefenen met het voeren van een POP-gesprek. Aan de hand van dit gesprek gaan de cursisten een Persoonlijk Ontwikkelingsplan opstellen.

Resultaat:

Na afloop van de module is de cursist bekend met de vele facetten behorende bij het voeren van een POP-gesprek en het opstellen van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan.

Meer info?
Bel 055 505 1455
of mail info@uitjesinarnhem.nl